Od torka 28.10. do četrtka 30.10.2008 pričakujemo predvsem v zahodni Sloveniji močno jesensko deževje.

Pričakovana količina padavin v obdobju torek opoldne do četrtek zvečer (ca. 54 ur) bo v hribovitem svetu zahodne Slovenije znašala od 150 do 250, lokalno (predvsem v Posočju) pa tudi več kot 300 mm. Meja sneženja bo sprva nad najvišjimi vrhovi, spuščala se bo šele v drugi polovici noči na četrtek.

Predvsem v sredo in noči na četrtek bo ozračje labilno, zato bodo možni tudi močni lokalni nalivi na manjših območjih, ki se bodo ponekod lahko pogosto obnavljali.

Danes popoldan, zlasti pa v sredo 29.10.2008 bodo močneje narasle reke sprva v zahodni Sloveniji, kasneje v osrednji in južni Sloveniji. Reke v Posočju bodo v sredo dosegle velike letne pretoke v noči na četrtek pa tudi reke v severozahodni, južni in osrednji Sloveniji. Ob intenzivnih padavinah lahko na omenjenih območjih narastejo in na izpostavljenih mestih tudi poplavijo manjši potoki in hudourniki.

V teh dneh bo ob slovenski obali, zlasti v jutranjih in večernih urah povišano plimovanje morja. V torek med 20. in 22. uro ter v sredo in četrtek med 8. in 10. uro lahko morje poplavi nižje dele obale. V Piranskem zalivu in na odprtem delu slovenskega morja bo ob močnem jugu povečano valovanje.